Rétvári elszólta magát: a pártok nem működnek átláthatóan

Rétvári Bence a parlamentben az Éjjeli Őrségről beszél

Rétvári Bence (KDNP, államtitkár) hétfőn délelőtt a parlamentben többek között az alábbi szöveget olvasta fel a papírkájáról:

Az elmúlt hetekben szinte minden híradásban előkerült az a hír, hogy az egyik Soros-szervezet, a Migration Aid párttá alakul, és Éjjeli Őrség néven kívánja tovább ugyanazt a célt folytatni. (…) Azt olvasták a jogszabályban, ha ők párt formában működnek és nem egyesületi vagy más formátumban, akkor ezt az adót nem kell hogy befizessék. Ezáltal nem kell, hogy átláthatóvá tegyék a saját működésüket (…) 

Nincs szükség Magyarországon az Éjjeli Őrségre, hiszen a magyarok elmondták a véleményüket (…) arról, milyen bevándorláspolitikát szeretnének.

Szóval azért alapít valaki pártot, hogy ne legyen átlátható a működése? Érdekes elgondolás. Kire gondolhatott Rétvári úr? Biztosan nem az Éjjeli Őrségre, hiszen a párt még csak az alakuló gyűlésén van túl…

Rétvári úr egyébként jogász, de jelek szerint az a típus, akit sosem bízzunk meg jogi ügyekkel, mert alapvető tényállásokkal nincs tisztában (vagy olyan trehány, hogy ellenőrzés nélküli információkkal áll ki ország-világ elé).

Alapítvány nem alakulhat párttá. Egyesület tehetné, de a Migration Aid Magyarországon sosem működött egyesületi formában (1 perc alatt ellenőrizhető a nyilvános bírósági adatbázisban). 

Ahogy Orbán Viktor és a Fidesz is megváltoztatta néhány év alatt a véleményét Sorosról (régebben puszipajtások voltatok), az oroszokról (korábban úgy féltetek tőlük, mint a tűztől), vagy akár a liberalizmusról (hosszú hajú srácokként azt istenítettétek), úgy a magyarok is meggondolhatják még magukat bevándorlásügyben. Például amikor elegük lesz a kormánypártok hazugságaiból és abból, hogy szétlopják az országot, amihez a migránsozás csak fedősztori.