Propaganda-szervezetté silányult az ügyészség

ugyeseg-loves-fidesz

Újabb fényes bizonyítékot kaptunk arra, hogy az ügyészség hajamos politikai megrendelésre dolgozni.
Ahogy ma már több médiatermék beszámolt róla, a Zala megyei Főügyészség megtámadta a Zala megyei Törvényszék február 27-i keltezésű határozatát, amelyben döntött az Éjjeli Őrség Párt nyilvántartásba vételéről.

A Főügyészség ezt többek között azzal indokolta, hogy a párt megalapítása “jogszabály megkerülésére irányul, a migrációt támogató civil szervezeteket érintő különadó alóli mentesülést célozza”.

Ez szó szerint a kormánypárti politikusok ősz óta hangoztatott propaganda-mondata, többek között ezzel házalt novemberben Németh Szilárd Fidesz-alelnök az ügyészségnél.

Már számtalanszor tisztáztuk, hogy:
– a magyar jog nem teszi lehetővé, hogy alapítvány politikai párttá alakuljon át (vagy azt hozzon létre), soha nem is fogalmaztunk meg ilyen szándékot;
– a Migration Aid Alapítvány október óta közreműködik a Nemzeti Adó- és Vámhivattallal azzal kapcsolatban, hogy a “bevándorlási különadó” alanya-e, az ún. támogatási eljárás során a NAV NEM ÁLLAPÍTOTTA MEG, hogy a szervezet az adó alanya. Ha tehát nem is vonatkozik a szervezetre a különadó, miért kellene valamilyen formában megkerülni?
– az ügyészség a döntéshozatali folyamatában a rendelkezésre álló, jogi érvényességgel rendelkező dokumentumok alapján lenne köteles döntést hozni, és nem politikai nyilatkozatok alapján. Az Éjjeli Őrség alapszabálya online is elérhető 2018. szeptembere óta, ebből is egyértelműen kiderülnek a párt politikai jellegű célkitűzései, amelyek között nincs egyetlen olyan sem, amely ellentétes lenne a magyar jogszabályokkal.

Egészen elképesztőnek és Magyarországon eddig egyedülállónak tartjuk, hogy a Főügyészség politikai szlogeneket hangoztatva akarja korlátozni magyar állampolgárok politizálási, pártalapítási szándékát.