Közlemény

Amikor a magyar kormányfő és holdudvara azzal hárít minden kritikát, hogy akinek nem tetszik, amit ő csinál, az Soros-ügynök, akkor már csak összeráncolom a szemöldököm. Végképp beakadt náluk a lemez, és az egész politizálásuk egyre inkább egy ámokfutás.

Kiáll az európai parlament elé az egykori KISZ-titkár és van képe azt mondani, hogy mindenki a hős magyarok ellen van, akik megállították a kommunizmust és a bevándorlást. Szögezzük már le egyszer s mindenkorra: Magyarország az Ázsiából vagy Afrikából érkező menekültek, migrálók számára SOHASEM volt célország. Magyarországot új otthonként messze elkerüli minden bevándorló, még azok sem jönnek, akiket az Orbán-kormány hívna a munkaerőhiány csökkentésére.

Mi sem bizonyítja ezt látványosabban, mint az elmúlt 2 év tranzit zónás tapasztalatai. Az emberek türelemmel kivárják Szerbiában a 6-12 hónapot, hogy beadhassák Magyarországon a menedékkérelmet, majd eltöltenek 2-4 hónapot a tranzitnak nevezett szögesdrótok között a szerb-magyar határon, az elbírálására várva. Aki pedig végül a magyar államtól menekült státuszt kap, MÁSNAP MÁR UTAZIK TOVÁBB AUSZTRIÁBA. Magyarország legfeljebb tranzitország, az országba belépő menekültek 99,9%-a nyugat felé megy tovább.

A szerb és a horvát határ mentén felhúzott kerítés semmit sem állított le, akadályozott meg, csak megváltoztatta a migrációs útvonalat. De mivel Magyarország nem célország, ezt nem volt nagy művészet elérni, mert eleve csak kényszerből jöttek erre az emberek, a lehető legegyszerűbb útvonalat keresve Ausztria, Németország, Észak-Európa felé.

Amit a magyar kormány csinál, az nagy hűhő semmiért. Ezt itthon el lehet adni a választópolgárok egy részének, akiknek fogalmuk sincs a migrációs folyamatokról. De Európában már nem lehet, bele is szaladt ma Orbán egy maflásba. Így jár az, aki az autópályán a szembesávban megy, és közben még vadul mutogat is az őt kerülgető szembeforgalomnak. Előbb-utóbb ebből csattanás lesz…