Éjjeli Őrség - Zászlóbontás

Miben más az Éjjeli Őrség, mint a többi párt Magyarországon?
Nem hatalomra törekszünk, hogy fentről (törvényekkel szabályozva) alakítsuk a társadalom életét, hanem az alulról építkező, összefogáson és együttműködésen alapuló társadalmi változásokban hiszünk. Magyarország jövőjét egy holisztikus kontextusban szemléljük, tehát nem kiemelve egy-egy részproblémát, hanem figyelve az összefüggésekre. Szem előtt tartva, hogy a magyar nép szerves kapcsolatban áll más kultúrákkal, és a Föld távoli pontjain történő eseményekkel is.

Az Éjjeli Őrség jobb- vagy baloldali párt?
Nem látjuk értelmét a társadalom szétválasztásának bal és jobb oldalra, ugyanis ez ma Magyarországon már nem értékválasztást jelent, hanem hatalmat akaró szekértáborok harcát. Történelmi kontextusban szemlélve: a bal- és jobboldali ideológiák a 18. századból erednek és a 20. század legrosszabb diktatúráiért felelősek. Az Éjjeli Őrség egy olyan mozgalmat épít, ami meghaladja ezeket a számunkra elavult ideológiai korlátokat. Értékek mentén próbáljuk újrafogalmazni a politikát és így válaszokat keresni a 21. század kihívásaira. Számunkra a legfontosabb érték a testvériség, ezt fogjuk képviselni.

Liberális, konzervatív, zöld, keresztény, nacionalista stb. párt az Éjjeli Őrség?
Ahány ember, annyiféle gondolat, az Éjjeli Őrségben nincsenek skatulyák. Értékközösségekben hiszünk és nem ideológiai címkékben.

Ki az Éjjeli Őrség ellenfele?
Nem emberek, hanem a széthúzás, gyűlölködés, elidegenedés ellen küzdünk. Vannak alapelveink, amelyekért harcolunk és ezeket bárki magáévá teheti.

Milyen magyarországi pártokkal tud elképzelni együttműködést az Éjjeli Őrség?
Mindenkivel, akinek fontos a határokon átívelő testvériség, együttérzés. Mindenkivel, aki nem megerősíteni vagy leváltani akarja a hatalmon lévőket, hanem leépíteni a politikusok hatalmát és azt visszaadni a népnek.

Melyik konkrét párttal fognának össze a Fidesz leváltása érdekében?
Az Éjjeli Őrség nem egy pártot akar leváltani, hanem az embertelenséget és az önző hatalmaskodást. Akik hisznek az emberségben és nem hatalmat akarnak, azokkal beállunk egy zászló alá.

Indul az Éjjeli Őrség a választásokon?
Fontosnak tartjuk az önkormányzati választásokat, mivel az önkormányzatokban segíteni lehet a helyi problémamegoldásokat, a társadalom alulról felfelé haladó átalakítását és reformjait. Ha lesznek olyan polgárok, akik az Éjjeli Őrség értékeit képviselik és szeretnének a mi zászlónk alatt indulni önkormányzati feladatokért, indulni fogunk az önkormányzati választásokon. Más választásokról még nem egyeztettünk az Éjjeli Őrségen belül és jelenleg ez nem is időszerű.

Mi a véleménye az Éjjeli Őrségnek a migrációról?
Ugyanaz a véleményünk a migrációról, mint az Árpád-házi magyar királyoknak. Aki békében jön hozzánk, azt szívesen látott vendégként kezeljük, aki menedéket kér, annak segítő kezet nyújtunk, de aki békétlenséget akar szítani vagy kihasználja a vendégszeretetünket, annak nincs helye közöttünk. Ez minden esetben csak egyedi elbíráláson alapulhat és független a vendégségbe érkező, menedéket kérő származásától, kultúrájától, vallásától.

Egyetért-e az Éjjeli Őrség azzal, hogy léteznek ún. no-go zónák Nyugat-Európában?
Meg kell látogatni Nyugat-Európát és mindenki döntse el saját magának. Ahogy más európai országok polgárai is végigjárhatják Budapestet és a többi magyar várost, aztán elgondolkozhatnak arról, vannak-e no-go zónák Magyarországon.

Mi az Éjjeli Őrség véleménye a határon túli magyarsággal kapcsolatban?
Egy nép vagyunk, egy nyelvet beszélünk, közösek a gyökereink.

Mit ábrázol az Éjjeli Őrség logója?
A pajzs és a kardok azokat a szellemi fegyvereket szimbolizálják, amikkel a céljainkért harcolunk. Ilyen fegyverek a testvériség, az igazság, a szolidaritás. A holló a tisztánlátás, a világokon átívelő kommunikáció szimbóluma.

Milyen forrásokból gazdálkodik az Éjjeli Őrség?
Magyarországon a pártokról szóló törvény szabályozza, miből finanszírozható egy párt. A törvény úgy rendelkezik, hogy pártok kizárólag magyar magánszemélyektől fogadhatnak el támogatást, és az 500.000 Ft fölötti támogatók nevét nyilvánosságra kell hozni. Az Éjjeli Őrség a pártokról szóló törvénynek megfelelően gazdálkodik.

Milyen szervezetek és csoportok állnak az Éjjeli Őrség mögött?
Az Éjjeli Őrséget a magyar törvényeknek megfelelően kizárólag magyar magánszemélyek hozták létre és csak magyar magánszemélyek működtetik.

Mi az Éjjeli Őrség véleménye a homoszexualitásról?
Ahány ember, annyiféle szerelem. Azt gondoljuk, hogy ez az életünk egyik legszebb és legszentebb része, ahol a politikának semmi keresnivalója. Nem a szexuális orientáció dönti el, kiből lesz jó vagy rossz ember, hanem az, hogy mit hordoz a szívében.

Mi az Éjjeli Őrség véleménye a vallással kapcsolatban?
Minden vallás olyan, amilyenné mi emberek tesszük. Használhatjuk jóra és rosszra.

Az Éjjeli Őrség szerint létezik jelentős kivándorlás Magyarországról?
Migráció mindig volt és mindig lesz, mértéket az határozza meg, hogyan érzik magukat az emberek az anyaföldjükön. Aki fél vagy boldogtalan, értelemszerűen új otthont próbál magának keresni. Mi mindenkit arra bíztatunk, maradjon itthon és küzdjön az Éjjeli Őrséggel egy új Magyarországért.

Neked is van kérdésed az Éjjeli Őrségről? Tedd fel nekünk az elérhetőségeinken és itt megkapod a választ. Türelmet kérünk, mivel minden válasz átmegy egy közösségi egyeztetési folyamaton.