Hülyeség elleni kabinetet hoz létre az Éjjeli Őrség

stop-hulyeseg

Egy derűs októberi napon poloska– és hülyeség-invázió árasztotta el az országot. Tegnap Németh Szilárd (közismertebb nevén “rezsiszilárd”) honvédelmi államtitkár, Fidesz-alelnök, ex-iskolaigazgató és ex-SZDSZ-es bejelentette, hogy az állampárton belül létrejött a “bevándorlásellenes kabinet”. Ennek vezetőjeként a sajtótájékoztatón mindjárt neki is ment az Éjjeli Őrségnek és a Migration Aidnek.

Az Éjjeli Őrség úgy értékéli, hogy a “bevándorlásellenes kabinet” a Fidesz legújabb próbálkozása arra, hogy elfedje a valós szándékait a bevándorlással kapcsolatban és hülyére vegye a választópolgárokat. Ugyanis a súlyos munkaerőhiány miatt a Fidesz is érzékeli, hogy a nyugat-európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is elkerülhetetlen lesz a munkaerő-import, akár távoli országokból. Scheer Sándor, a NER-közeli Market Zrt. építőipari óriáscég elnök-vezérigazgatója már tavaly kijelentette: reális opció lehet kínai, vietnami, indonéz és pakisztáni vendégmunkások szerződtetése, hogy megoldják a magyarországi építőipari cégek munkaerőhiányát. Indoklása szerint a képzett ukrán szakmunkások többsége már Nyugaton dolgozik, onnan csak korlátozottan lehet megoldani a magyarországi problémát.

A Fidesz viszont nem talál megoldást arra, hogyan kommunikálja szavazói felé a kialakult helyzetet. Ezért kreál az Éjjeli Őrséggel és a Migration Aiddel két olyan ellenséget, akikre rá szeretné fogni, hogy a bevándorlás valójában az ő hibájuk. Lehet, hogy a fanatikus Fidesz-szavazók ezt beveszik, de akik nem fogékonyak a hülyeségre, azoknak az alábbi tényeket ajánljuk a szíves figyelmükbe.

A menekültek NEM bevándorlók

A bevándorlási különadóról szóló törvény 2. paragrafusa így definiálja a bevándorlás fogalmát: az emberek véglegesnek szánt áttelepülése lakóhelyük szerinti országból másik országba. A menekültek ezzel szemben csak ideiglenes védelmet kapnak, amit 3 évente felülvizsgálnak a magyar hatóságok. Amennyiben a védelem oka megszűnik (pl. nincs már háború a menekült országában), a státusz is megszűnik, és az illetőnek el kell hagynia az országot. A Migration Aid tevékenységi területe kizárólag a menekültek segítése, tehát semmi köze a bevándorláshoz.

Egy szervezet bírál el Magyarországon minden bevándorlási ill. menekültügyi kérelmet

Magyarországon egyetlen intézmény van, amely jogosult a bevándorlási- és menekültügyi kérelmek elbírálására: a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH). Mivel a bevándorlás és a menekültügy két külön terület (ez a szervezet nevéből is kitűnik), két igazgatóság foglalkozik a két területtel: az Idegenrendészeti Igazgatóság és a Menekültügyi Igazgatóság. A BMH-t a belügyminiszter alapítja és felügyeli [39/2016. (XII. 29.) BM utasítás]. A Hivatal 2017-ben 1.291 személynek adott menekültügyi védelmet és több mint 7.000 harmadik országbeli személynek letelepedési engedélyt.

Vállalja fel Orbán Viktor és a Fidesz, hogy elbénázta a kommunikációt

Tehát hogy egyértelmű legyen a bevándorlás támogatásának logikai láncolata:
1. A Fidesz-szavazók parlamenti többséghez juttatják a pártot.
2. A Fidesz kormányt alakít, vezetője Orbán Viktor.
3. Orbán Viktor kinevezi belügyminiszternek Pintér Sándort.
4. A belügyminiszter alapítja és menedzseli a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalalt.
5. Minden bevándorlóról (és menekültről) ez a hivatal dönt.

Ti látjátok ebben a folyamatban bárhol az Éjjeli Őrséget vagy azokat a civil szervezeteket, akik menekülteket segítenek Magyarországon? Persze, hogy nem. Mert semmi közük a bevándorláshoz. Szóval kedves Fidesz-szavazók, végeredményben csak magatoknak köszönhettek minden egyes bevándorlót. Amivel nincs is semmi baj, Magyarországra ezer éve érkeznek bevándorlók a világ minden tájáról, és ez a következő 1000 évben sem fog változni. Csak fel kellene vállalni és nem azzal a hülyeséggel tömni az emberek fejét, hogy a bevándorlás Soros, a Migration Aid és az Éjjeli Őrség miatt van…

Mindez összefoglalva egy grafikán:

Bevándorlás-szervezés