BÁRÁNYBŐRBE BÚJT FARKASOK

keresztes-orban

A magyar kormánypártok mostanság olyan vehemenciával követelik kereszténység védelmét, mintha legalábbis Magyarország lenne a Vatikán és Orbán a pápa.

Persze, hálás szlogen, sokminden belefért a kereszténység zászlajai alá az elmúlt 2000 évben, nagyjából minden, ami homlokegyenest ellentmond az eredeti tanításoknak. Ez nem csak a kereszténység sajátossága, minden vallás szenved attól, hogy emberek – főleg a hatalmi elit – kiforgatja az eredeti tanítást, és a saját szájíze szerint interpretálja.

Amikor a főpapok megkérdezték Jézust, mit tart a legfontosabb törvényeknek, azt válaszolta: Szeresd az urat, a te istenedet. És szeresd embertársadat, mint önmagadat. Ez a két törvény a kereszténység alkotmánya. Nem azt mondta Jézus, hogy szeresd a fehér embert, vagy szeresd a magyart. Még csak azt sem, hogy szeresd a keresztényt. Ha pedig Orbán és a fideszes elit nem érti az itt használt szeretet szót, mert túl kevés tapasztalatot adott nekik az élet e téren, ehhez is kapnak értelmezési segítséget. A szeretet türelmes, jóságos, nem gőgös és nem keresi a maga hasznát (1. Kor. 13). Ennyi. Nincs ezen mit magyarázni, túlbonyolítani, az üzenetek világosak és kristálytiszták.

Vegyük szemügyre a Fidesz politikáját ennek tükrében, és vizsgáljuk meg, akár csak nyomokban felfedezhető-e benne bármi keresztényi…

A kereszténység elsődlegesen nem kultúra, nem a karácsony, a húsvét és még csak nem is templomok sokasága. A kereszténység néhány mondatban összefoglalható szemléletmód, amelynek alapja az empátia és az önzetlenség.

Keresztényektől kell megvédeni a keresztényeket?

A fideszes propaganda azzal riogat egy ideje, hogy 60 millió afrikai akar Európba jönni. Amit elfelejtenek hozzátenni: a feketeafrikai menekülők zöme keresztény. Nincs ezen mit csodálkozni, Fekete-Afrika évtizedeken, évszázadokon keresztül európai monarchiák gyarmata volt. Amíg a multik kitalicskázták a területről a természeti kincseket, a keresztény egyházak tűzzel-vassal térítették a bennszülötteket. Ennek következtében ma Fekete-Afrika lakossága messze magasabb arányban keresztény, mint Európa. Néhány statisztikai adat:

Magyarországon a lakosság 54,2 %-a vallja magát kereszténynek (2011. évi népszámlálás adata), ezzel a világ országai között a sereghajtós 167. helyen áll, épp hogy megelőzünk olyan országokat, akik a legtöbb ember fejében muszlim államként élnek, mint pl.:
– Libanon, 38,3% keresztény, 172. hely, mellesleg 1,5 millió befogadott szír menekült
– Albánia, 18% keresztény, 181. hely
– Kuwait 14,3% keresztény, 183. hely
– Egyesült Arab Emirátusok, 12,6 % keresztény, 186. hely
– Egyiptom, 10,3% keresztény, 190. hely

Az EU-n belül is a legkevésbé keresztények közé tartozunk, a 25. helyen állunk a 28 tagállam közül. Már önmagában az is vicces a fenti számok tükrében, hogy Orbán akar a kereszténység védelmezőjeként tetszelegni. Nézzük a fekete-afrikai statisztikákat, a térképre felrakott számuk önmagukért beszélnek:

Keresztény Afrika

Ha feketét látsz tengerbe fulladni, ő jó eséllyel keresztény

Szóval, kedves magyar keresztények: legyetek azzal tisztában, ha olyan képet láttok, amin feketebőrű emberek fulladnak a tengerbe Európa felé menekülve, keresztény testvéreitek halálát látjátok. Halálukhoz pedig hozzájárul az az Orbán-Salvini-féle politika, amely simán hagyná, hogy minden menekülő afrikai keresztény a tengerbe fulladjon, vagy visszavigyék őket a líbiai muszlim hadurak által működtett haláltáborokba. Ennyit a keresztények védelméről.

Bodies-of-drowned-refugees-found-on-Libya’s-shores-1

Nincs ebben semmi új. Amióta a Római Birodalom uralkodói rájöttek, hogy a hívő ember kitűnően manipulálható, a kereszténységet mindig is felhasználta a hatalmi elit a céljai érdekében. Az sem volt probléma, hogy Jézus nevében gyilkoljanak le milliókat, akár más keresztényeket is. Ma sincs ez másképp. Hatalmas kereszttel a nyakukban gyilkolnak, lopnak, erőszakolnak, hazudnak.

Lássuk tisztán, annak, amit Orbán csinál, semmi köze sem a kereszténység eszmeiségéhez, sem a kereszténység védelméhez. Báránybőrbe bújt farkas, aki csak használja a kereszténységet, mint szlogent, miközben azt kellene mondania: bocsi, én szimpatizálok a fasiszta nézetekkel. De mivel ezt ciki bevallani és kiutálnának az európai politikából, ezért a nézeteimet most kereszténységnek hívom. Döntsd el, te hajlandó vagy-e ehhez asszisztálni.