a-segitok-cover

A Segítők – így neveztük el az Éjjeli Őrségnek azt a csoportját, ami szociális projektekkel foglalkozik.
Bármelyikünk kerülhet olyan helyzetbe, amikor segítségre szorul. Fontosnak tartjuk, hogy felelősséget vállaljunk a szegénységben élő, hajléktalan, hátrányos helyzetű, vagy a társadalom által megbélyegzett embertársainkért.

A felelősségvállalás szerintünk a tudatossággal kezdődik: olyan segítséget szeretnénk nyújtani, amilyenre szükség van, ami egyéni igényeken alapul. Ezért a nélkülöző embertársainkhoz és az őket közvetlenül ismerő segítőkhöz kapcsolódunk. Nyíltan felvállaljuk azt is, hogy segítünk azokon a menekülő embereken, akik háború, éhínség, természeti katasztrófa súlytotta országokból érkeztek – nemzetiségi hovatartozásuktól, vallásuktól függetlenül.

A segítést nem használjuk fel politikai haszonszerzésre, kampányidőszakban felfüggesztjük az adományosztó tevékenységeinket. Meggyőződésből segítünk embertársainak, nem azért, mert elvárunk tőlük valamit cserébe, pl. egy szavazatot. Épp ezért ugyanolyan lelkiismeretesen segítünk azoknak is, akikről tudjuk, hogy nem a mi pártunkon állnak.

Ezen az oldalon tájékozódhatsz a tervezett és már megvalósult segítő akcióinkról. Örömmel várunk, ha te is csatlakozni akarsz a Segítőkhöz vagy támogatnád valamilyen formában a tevékenységeinket. Segítsük együtt az embertársainkat!

Magyarország jobban teljesít…

Mivel több mint kétszer annyian jöttek, mint ahogy előzetesen gondoltuk, a 3 órásra tervezett adományosztásnak 30 perc után vége lett.

Úton a Segítők – Bihartorda

Az Éjjeli Őrség “Közeleg a Tél” nevű humanitárius kampányának egyik állomásaként Bihartordán jártunk, ahol helyi lakosok segítségével több mint 1500 darab téli kabátot, pulóvert, nadrágot, cipőt osztottunk szét rászoruló családok között. 

Éjjeli Őrség - Közeleg a Tél

Adománygyűjtés

Az ORFK adatai szerint tavaly (2016-2017) télen 259 ember halt meg az országban kihűlés miatt. Ez megengedhető a 21. században?

TámogaTáska

Az Éjjeli Őrség számára a környezet védelme is fontos feladat, ezért az adományainkat nem műanyag szatyrokban szeretnénk átadni.