Közlemény

Az M1 Híradó ismét foglalkozott az Éjjeli Őrséggel. Ebben megszólaltatták Lomnici Zoltán “szakértőt”, aki szerint a bevándorlási különadóként elhíresült fidesz-okosság az Éjjeli Őrségre is vonatkozhat. Indoklásul idéznek az Éjjeli Őrség weboldalán megjelent “Beszéljünk a migrációról” című cikkből.

Az Éjjeli Őrség két megjegyzést fűz az M1 legújabb újságírói csúcsteljesítményéhez.

  1. Találjanak már végre olyan kormánypárti megszólalókat, akik értik is a saját maguk által meghozott törvényeket. A bevándorlási különadóról szóló törvény hangsúlyozottan csak jogi személyiségekre vonatkozik, magánszemélyekre nem. Az Éjjeli Őrség a párttá alakulásig nem lesz jogi személyiség, tehát nem lehet az adó alanya.
  2. Ha meg kellene fizetni az adót mindenkinek, aki pozitív kontextusban beszél a bevándorlásról, komoly gondban lesznek, akik a magyarok honfoglalását akarják szóba hozni. Vagy a Bibliából szeretnének mesélni a gyerekeiknek, például azt a történetet, amikor a zsidók Mózes vezetésével bevándorolnak az ígéret földjére.
    Nekik akkor innentől két lehetőségük van: vagy szörnyűlködnek azon, hogy mennyire csúnya dolog volt bevándorolni oda, ahol most is élünk, vagy alternatív történeteket kell kitalálni. Például azt, hogy nem volt itt semmiféle bevándorlás, mi kérem ufókkal jöttünk a Kárpát-medencébe. Az nem bevándorlás, hanem berepülés…

Képforrás: M1 Híradó képernyőfotó